30 januari 2023: De Gulden Snede – Ronald van Vierzen

De Gulden snede is een heel specifieke verhouding van twee afmetingen die in veel kunstwerken is toegepast. Wat maakt die verhouding zo specifiek? Een korte reis door de kunstgeschiedenis leert dat de gulden snede al ver voor onze jaartelling bekend was. Door wie of wat hebben de grote meesters in de kunst zich laten inspireren? Wat is het werkelijke geheim achter de gulden snede?

Het wiskundige begrip ‘oneindig’ is eigenlijk niet door het verstand te bevatten. Pas wanneer we beseffen dat de wiskunde de aardse neerslag is van kosmische wijsheid, krijgt het ‘oneindige’ een heel andere betekenis. Het levert aanwijzingen op voor het bestaan van een vóór-geboortelijk leven, waardoor zelfs het principe van reïncarnatie uit de meetkunde is af te leiden.

Meetkundige voorkennis is niet vereist. Na de lezing is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Over de spreker: Ronald van Vierzen, geboren in Den Haag, 1951, studeerde als elektrotechnicus af aan de TU in Delft en werkte 35 jaar in de chipindustrie.

Hij werd antroposoof en schreef vanuit die inzichten een boek over ziekte, gezondheid en de werking van homeopathie. In zijn artikelen en lezingen verbindt hij spiritualiteit en wetenschap met elkaar, waardoor inzicht ontstaat in het waarom achter de dingen.

Waar: Rozet, Kortestraat 16, 6811 EP Arnhem
Aanvang: 20.00 uur
Toegangsprijs: € 10,–, inclusief koffie (leden gratis). 65+, studenten en Gelrepas € 7,50.

 

Lezingen,